LÁNY A VÍZBEN

...avagy találd meg önmagad!

 

Sokan egyre lesújtóbb véleményekkel illetik M. Night Shyamalan újabb és újabb filmjeit, azt hiszem az én agyam azonban visszafelé működik. A hatodik érzék sz'tem is okés, de nekem jobban tetszett a Sebezhetetlen Bruce Willis, mint a halott Bruce Willis :-)
Aztán jött a Jelek, ami annyira tetszett, hogy be is szereztem magamnak "házi videotékámba". A falu pedig már az első megnézése után a "Shyamalan-listám" élére ugrott.
Ezt a vonalat tovább erősíti bennem a Lány a vízben is.
Bruce Willis kétszer, majd Mel Gibson, majd Bryce Dallas Howard kétszer, már ami a főszereplőket illeti, bár valahogy minden filmjében másra helyeződik az igazi hangsúly, ismétcsak sz'tem: a hatodik érzékben egyértelműen Haley Joel Osment, a Sebezhetetlenben Sam Jackson, a Jelekben számomra inkább Joaquin Phoenix és a gyerekek, A faluban pedig Adrian Brody most meg Paul Giamatti, aki már sokszorosan bizonyította tehetségét olyan filmekben, mint a Truman-show, az Ember a Holdon a Remény bajnoka és legfőképpen a Kerülőutak. Ez a film sem kivétel.
Számomra, ahogy azt néhány sorral feljebb jeleztem ez a film (is) önmagunk megtalálásáról szól, ezúttal a "Találd meg a helyed a történetben!" elv alapján. Hogy kinek mi a feladata az életben? Nem is olyan egyértelmű, mint hinnénk!

Számokba öntve, sz'tem 85%!

Write a comment

Comments: 0