A TÉGLA

...avagy hogy kerül a Tégla a falba?

 

Mindenekelőtt köszönet a VOX mozimagazinnak, amiért premier előtt nézhettem meg a filmet!!!

 

Igenis szeretem Leonardo di Caprio-t. Mert igenis jó színész, és ezt egyre-másra bizonyítja be mostanában... az előző két Scorsese-vel közös filmjében is fantasztikusan jó volt, csak úgy ahogy itt is zseniálisat alakít Billy Costigan szerepében.

Scorsese-t méltatni azt hiszem szükségtelen... egy eleven legenda, aki már így is olyan sokat letett az asztalra, hogy az sokszorosan elég a

halhatatlansághoz!
A tégla a legújabb remek a sorban. Unalomig rágott csont, h remake-e vagy nem remake, nem is rágom tovább, mindössze a teljesség kedvéért megjegyzem, h ugyebár a hong kongi-i Szigorúan Piszkos Ügyek triológia alapszituációját követi, azaz egy tégla a rendőrségtől a maffiába, egy meg a maffiából a rendőrségbe. Szóval remake-e? Kit érdekel! Remek!

A másik tégla, azaz Matt Damon is hozza a formáját, legjobb tudomásom szerint "elsőbálozó", azaz most forgat először Scorsese-vel. Damon-t én személy szerint A tehetséges Mr. Ripley, valamint a Good Will Hunting egyik dialógusa (Robin Williams-szel a padon) után zártam a szívembe.

Még egy méltatásra egyáltalán nem szoruló személy a film kapcsán, még egy eleven legenda, "Jack" azt hiszem, szintén most forgat először Scorsese-val.

Zseniális! Aztán ott van még a sz'tem egészen kiváló Mark Wahlberg, Martin Sheen, Vera Famiga, Ray Winstone (a szadista - csak mint a Hideghegyben!) és Alec

Baldwin. A stáb a szokásos: Thelma Schoonmaker, a vágó - fantasztikus munkát végzett! Az Aviátor-t kihagyó (ott Robert Richardson szerzett Oscart!), Michael Ballhaus, aki tkp. Scorsese állandó operatőre, most is nagyon tudja a dolgát - szóval tényleg eszméletlen jó!

Sz'tem a film abszolút 100%-os...

Write a comment

Comments: 0