007: CASINO ROYALE

... avagy a régi-új Bond

 

Ismétcsak köszönet a VOX mozimagazinnak a premier előtti vetítésért.

Mindenekelőtt megjegyezném, h semmi bajom se a Lee Tamahori, se a Michael Apted, se a Roger Spottiswood által rednezett epizódokkal, de mégis úgy gondolom, mostanában a legjobb Bond-filmek Martin Campbell keze alól kerülnek ki. Talán pont azért, mert csak kábé tízévente kap lehetőséget, és így igyekszik ezt rendesen meg is hálálni, de tény, h sz'tem ő érti/érzi a legjobban a témát.
Valamint, a film kapcsán felmerülő fő kérdés persze az, hogy milyen Bond Daniel Craig? Sz'tem nagyonis jó... mert ugyanúgy megvan benne minden, ami ahhoz kell, h Bond legyen... mármint a játékában: humor/irónia, akció, elegancia... és gyönyörő kék szemek. "Sárm" kérdésében egészen "másképp" jóképű, mint a korábbi Bondok, de ugyanúgy lehengerlő.
A többi színészt is csak méltatnám, kiemelve egyik kedvencemet, Eva Green-t, (aki mellesleg gyönyörű - bár ilyet ritkán mondok, de senki félre ne értsen :-) és Giancarlo Giannini-t, akit nagyon jó színésznek tartok, bár sajna ritkán látom. Amikor az ő nevüket megláttam a stáblistán, már tudtam, h ezt a filmet nem fogom kihagyni
... amúgy töredelmesen bevallom, max. tíz Bond-filmet ha láttam eddig, tehát ha nem is vagyok a legnagyobb rajongó, de nagyjából képben vagyok.

Ha rangsorolni kéne az eddigi Bondokat természetesen Sean Connery-t venném az élre, utána Daniel(!) végül Pierce, Roger Moore és Timothy. A

Lazenby-s részhez pedig még nem volt szerencsém...

Szóval Bond, James Bond nálam 85%-ot ér!!!

Write a comment

Comments: 0