KONYEC

... avagy öregember nem vénember! (Ahogy azt a mondás is tartja... :-)

 

Elsőként újfent köszönet a VOX mozimagazinnak, hogy premier előtt... pontosabban a premieren láthattam a filmet.

 

Így utólag még bevallani is kínos, hogy azért voltak fenntartásaim a filmmel kapcsolatban, de kábé tíz perc után, már nyoma sem volt. Nagyon tetszett a főcím, ami a csaxeksz esetében a társkereső honlap volt, az itt egy klasszikus sárga csekk.

A két öreget alakító Keres Emil és Földi Teri hihetetlenül tüneményesek és hitelesek. A másik páros, a rendőr és a rendőrnő, azaz Schmied Zoltán és Schell Judit is kiválóak. A mellékszereplők szintén, közülük a fantasztikus hanggal megáldott Barbinek Pétert, a rendőrfőnököt és Djoko Rosic-ot, azaz Juant a kubait emelném ki.
Különösen ez utóbbi felbukkanásakor vált bennem bizonyossá, hogy vérbeli road movie-t látunk, annak minden kötelező kellékével.

A tévés közvetítések egyikei  a film humoros csúcspontjainak, különösen tetszett a Kékfény-bejátszás... rég nem nevettem már ennyit moziban!

... és még valami, ami szintén ritka volt magyar filmekben (tisztelet a kivételnek), hogy a film EGYÁLTALÁN NEM VONTATOTT!!! Végig izgalmas, szolidan csavaros, roppant humoros, hiteles, kedves, romantikus és tényleg, nagyon jó!

Szerintem megérdemel 85%-ot!!!!

Write a comment

Comments: 0