EVAN, A MINDENHATÓ

Isten... helyett Noét játszva...

 

A néhány évvel ezelőtt nagy sikert aratott A mindenható című, Jim Carrey főszerelésével készült vígjáték folytatásában ezúttal Evan Baxter előtt jelenik meg az Úr. Azonban mindenféle látszati hasonlóság ellenére tulajdonképpen két teljesen más filmről van szó. Legalapvetőbben a műfajokban, hisz Bruce kalandja, A minden6ó egy színtiszta gegprádé volt Jim Carrey-vel a központban, addig az Evan, a minden6ó egy családi vígjáték, melynek története is van, hisz míg Bruce csupán isteni hatalmat, addig Evan konkrét, bár elsőre (és még második, harmadikra is) kissé homályos küldetést kap a nagy fehér... illetve... izé, no, hát Morgan Freemantől, aki mellesleg most még annál is inkább elemében érzi magát a szerepében, mint annak idején. Valóságos jutalomjáték lehet Istent játszani :-)
A többi szereplőben sincs semmi kivetnivaló, Evan családja inkább az érzelmes, finoman drámai húrokat pedzeget, míg kollégái, kis csapata a humoros vonalat erősíti. Ide tartozik a többek közt a Will és Grace-ben is vendégszereplő (Buy Buy Baby - Cricket) Wanda Sykes, John Michael Hughues és a nagy sikerű Superbad egyik főszereplője, Jonah Hill. Azt hiszem, ha valaha készül harmadik rész is, az minden bizonnyal a Eugene Almighty, azaz a Eugene, a minde6ó címet fogja viselni, hisz az első rész óta az ott mellékszereplő Carrell futott be (A 40 éves szűz, A család kicsi kincse) és hasonló helyzetben van Jonah Hill is az amerikai box-office listákat uraló Superbad kapcsán is.
A térdet csapkodós poénok mellett ebből a filmből sem hagytak ki egy finom kis drámai vonalat, melyet ezúttal is egy elköltözés jelent, viszont ezt itt sokkal szebben oldották meg, értem ezt Morgan Freeman "Al Mighty"-ként történő közbeavatkozására.
A film zenéje miatt pedig különösen belopta magát a szívembe, hát... nincs mit tenni, ha csak meghallom John Mayer hangját, elolvadok... dala, a Waiting On The World To Change a film közepetáján csendül fel. Szenzációs! Ajánlom mindenki figyelmébe!
És bár az Evan, a minden6ó nem váltotta be producerei minden hozzá fűött reményét, szerintem eg nagyon pofás kis családi vígjáték jött ki a kalandból, ismét egy megszívlelendő tanáccsal. A "Légy te egy csoda!" után Evannal együtt megtanulhattunk, hogy az Apró Rögtönzött Kedvességek teszik szebbé a világot.

Szerintem: 85%

Write a comment

Comments: 0