GRINDHOUSE - TERRORBOLYGÓ

Régi idők mozija!

 

Második fejezet

 

RODRIGUEZ


És újra megtörtént! Rodriguez ismét lefőzte Tarantinót. Ahogy mindig. Hiába Tarantino a kritikailag ajnározott, Arany Pálma és Oscar-nyertes, Robert Rodriguez jobban érti a dolgát. Legutóbb a Kill Bill és a Sin City kapcsán figyelhetük meg. Tarantino két részben, hidegen szervírozta fel nekünk bosszúdrámáját. Rodriuez, mint jó cimbora, kivárta míg a Kill Bill kultstátuszra emelkedik, majd előállt a Sin City-vel, melytől  fél világ letette a haját... aztán a két rendező összefogott a régi grindhouse mozik iránti nosztalgia jegyében és megalkották a Grindhouse-t. Hozzánk sajnos kettévágva érkezett, de attól még el nem vérzett. Elsőként a másodikat kaptuk, Tarantino slasherként behrangozott ultrafeminista akciófilmjét, mely korrekt munka volt, de sokkal inkább volt egy Tarantino mozi grindhouse-osított verziója, mintsem egy Tarantino rendezte grindhouseba való trash mozi. Nos, ez az amit Rodriguez maradéktalanul, csillagos ötösre teljesített. Egy hibátlan, é tökéletesen gagyi zombi horror, ahol a vér, csont és agyvelődarabkák nemhogy a mozivászomra, de egyenesen az arcunkba fröcsögnek. De van még itt egy rakás ocsmányabbnál-ocsmányabb haláleset, nagggyon gonosz Bruce Willis és naggyon perverz Tarantino is, mindketten roppant csúnya halált halnak.
A film két főszereplője Rose McGowan, aki már a Halálbiztosban is feltűnt, majd csúnya halált halt Kaszkadőr Mike autójában, és Freddy Rodriguez, a Scrubs, a Sírhant Művek és az Ugly Betty című sorozatokból, nomeg a Bobby és a Lány a vízben című filmekből.
Sose gondoltam volna, hogy egyszer még egy zombi horrorra fogok beülni a mozikba... ilyen hülyeségre is csak egy olyasvalaki képes rávenni, mint Robert Rodriguez. Nem szép látvány ez a rakás ocsmány zombi, de piszokul szórakoztató film!

Szerintem: 100%

Write a comment

Comments: 0