PINCÉRLÁNY - ÉDESEN IS CSÍPŐS

Alíz Piteországban.

 

Alighanem a legfinomabb film, amit életemben láttam. Már rögvest a nyitó főcímmel átvette a vezetést a Csokoládétól, meg hát a Charlie és a csokigyártól, ami inkább fantázia volt, de azért a csoki minden menyiségben igencsak ínycsiklandó gondolat! Ezúttal nem a csokikák, hanem a tészták világába kalauzolt el bennünket Adrienne Shelly filmje, melynek szomorú aktualitása, hogy a rendezőnő a premiert már nem érhette meg, ugyanis meggyilkolták. Waitress című filmje, mely magyarul a Pincérlány - Édesen is csípős címet kapta valóban, édesen is csípős. Egyszersmind egy kellemes vígjáték, melyet egy rossz házasság, egy nem kívánt gyermek és egy kilátástalan szerelmi viszony árnyékol be. Főhőse Jenna (Keri Russell), akiben egy világ omlik össze, mikor megtudja, hogy teherbe esett a férjétől, azoban az orvosnál váratlan meglepetés éri. A doktornő nyugdíjba vonult, és egy új, fiatal orvos (Nathan Filion) praktizál helyette.

Hamarosan románc szövődik a két házas ember közt, ami a pitesütés és a pitesütésről való ábrándozás mellett Jenna egyetlen boldogságforrása lesz. A film legnagyobb erénye, hogy soha egy percre sem unalmas, tele van szerethetőbbnél-szerethetőbb karakterekkel (kivéve persze a férj), akik közül kiemelkedik maga a rendezőnő, Adrienne Shelly, azaz Dawn és levakarhatatklan vőlegénye, Eddie Jemison, azaz Ogie.
A film égész képi világa is mesébe illő, és egy meséhez persze hepiend dukál, amit nem lőnék le. Nem azért mert olyan nagy meglepetés, hanem mert, miért is tenném? Érdemes megnézni, hisz ez is egy olyan film, ami után egy picit szebbnek tűnik az élet.  És ember legyen a talpán, aki nem kíván meg egy falat pitét...

Szerintem: 90%

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Best Juicer (Tuesday, 16 April 2013 00:00)

    I shared this upon Myspace! My buddies will really like it!