HORTON

... avagy a hatalmas aranyos!

 

Eme Bill Murray főszereplésével készült film magyar címe jellemzi legjobban Hollywood legújabb animációs alkotását, a Dr. Seuss könyve alapján készült Horton című mesét. És úgy tűnik immáron a tökéletes Dr. Seuss adaptáció igen egyszerű sikerreceptje is megvan: mindössze Jim Carrey-re van szükség, ki a Grincs után ezúttal nem egy kivülálló "Ki"-t, hanem az egész nép megmentőjét játssza, illetve, a hangját adja Hortonnak, az elefántnak.
A film egyébként nem csak Jim Carrey személyében, hanem a Ki nép ábrázolásában is hasonlít a Ron Howard rendezte Grincs-filmre, leszámítva persze, hogy az élő szereplős volt.
Már a Grincs is egy nagyon jól sikerült Dr. Seuss adaptációnak számított, a Horton esetében azonban még így is sikerült minden létező és nem létező lécet megugrani, túlszárnyalni. A figurák egytől egyig imádnivalóan aranyosak (no, kivéve persze kengurumamát :), a nekik hangjukat kölcsönző színészek is mind kiválóak, mind angol eredetiben, mind a magyar szinkronban. Sokuk esetében még a magyar szinkron mellett is megállapítható, ki a figura eredeti hangja -- például Seth Rogen, azaz Morton vagy épp Steve Carrell, azaz Kifalva polgármestere esetében. Egyszóval imádnivaló kis film, és bár nem tudom milyen animációk jönnek még idén, illetve ezekután, de a Horton mindenképp a legjobbak közt van!

Szerintem: 100%

Write a comment

Comments: 3