SHERLOCK HOLMES

Csúcsformában.

 

Guy Ritchie, Robert Downey Jr, Jude Law, de még Rachel McAdams és Mark Strong is. A látványvilág klasszikusan 19. százasi és cselekmény is, nagy részben, az ügy jellegzetesen Sherlock Holmes-i az eredmény mégis valami egészen eredeti és tagadhatatlanul Guy Ritchie stílusát tükrözi vissza. Többé nem is kétséges, a brit filmgyártás fenegyereke visszatért évekig tartó már-már száműzetésnek is titulálható házassága után, hogy újra megmutassa a világnak ki a bunyósfilmek legnagyobb királya ... no persze, szigorúan csak Bud és Terence után.
Merthogy a derék Sherlock-ról  megtudhatjuk, hogy a maga idejében London egyik legkeményebb bunyósa is volt. És nem mellesleg dohányos, alkoholista, ópiumfüggő meg minden, amit el lehet képzelni, de mindez aligha meglepő egy olyan különc figurától, mint Holmes. Megformálására keresve se találhattak volna alkalmasabb színészt, mint a hasonlóképp zűrös (múltú) Robert Downey Jr-t.
Hű társa és legjobb barátja Watson doktor már sokkal inkább tisztes polgár, épp nősülni készül és készül feladni a Holmes-szal való nyomozást, hogy rendes férj lehessen. Ám természetesen ez nem is olyan egyszerű, hisz Holmes lehet akármilyen brilliáns elme, szüksége van a társára... és ezt Watson is nagyon jól tudja, meg hát, magának is nehéz bevallania tán, de neki is lételeme.

Zseniális adaptáció, a szakdolgozatomban a helye! szerintem: 100%

Write a comment

Comments: 0