500 NAP NYÁR

... avagy egy kapcsolat szabályai.

 

WOW. Röviden összefoglalva ez volt az első gondolatom, nemcsak a megnézés után, de már közben is. WOW. De komolyan. Nem azért mert nem láttam még ilyet. Nem az eredetiség, még csak nem is az őszinteség vagy a kiemelkedő színészi játékok. Persze ezek a fő okai annak, hogy a film nemcsak működik, de kiemelkedik sok más hasonló témájú alkotás közül. A főszereplő Joseph Gordon-Levitt ugyan fiatal, pályája elején van, mégis élete egyik legjobb alakítását láthatjuk, mondhatni, meggyőző kezdet, még ha nem is ez az első filmje, hisz meglepően hosszú filmes karrier álll már mögötte. Úgy érzem ő a legfőbb oka a film sikerének. Telitalálat volt őt választani, tökéletesen ráérzett Tom karakterére. Nem egy sablon lúzer karakter, sokkal több annál.
A másik főszereplő, Zooey Deshanel is olyan, amilyennek lennie kell, minden férfi álma. No nem a nagymellű, dögös maca a fantáziáikból, de egészen biztos vagyok benne, hogy pontosan egy ilyen Summer-féle szép, csinos, okos és humoros lány minden fiú álma. Pont, ahogy Tom is beleszeret, első látásra --- és meglepő módon a látszat szerint viszonzásra is lelnel érzései. No nem egészen úgy, ahogy ő szeretné, bár ő mégis mindent olyannak lát, ahogy azt elképzeli. Summer nem akar kapcsolatot mégse tesz semmit az ellen, hogy Tom másképp higyje -- na jó, szóban közli vele, de tetteivel egész mást sugall.

Mindezzel pedig rendesen összezavarja Tom-ot...
Az 500 nap történetét a filmben párhuzamosan láthatjuk a kezdetekkel és a véggel. A boldog össznépi táncikálást az utcán és a végtelenül kiábrándult, köntösben és papucsban boltban vásárló Tommal.
A Last Chance Harvey óta az első olyan romantikus film, ahol bele tudtam magam élni  női főszereplő helyzetébe is -- ezért Emma Thompson (Last Chance Harvey) után Zooey Deschanelt is óriási köszönet illeti.

Úgy gondolom ez a film tényleg 100%!

Write a comment

Comments: 3
 • #1

  Masticating Juicer (Wednesday, 17 April 2013 22:18)

  I just shared this on Myspace! My buddies will really enjoy it!

 • #2

  sex tel (Wednesday, 18 January 2017 10:33)

  oniromancja

 • #3

  office cleaning services dubai (Wednesday, 06 December 2017 12:14)

  Thoroughly clean one area at any given time and work the right path completely round the room, cleaning this up while you go. Put your own cleaning supplies inside a bucket, tote or even basket and go with a person so do not have to stop to locate something you'll need.